Interjú
Áfra János
A legtehetségesebb fiatal költő
Áfra János, egyetemünk Irodalomtudományok Doktori Iskolájának PhD-hallgatója, de valószínű, sokan ismerik költőként, szerkesztőként, kultúraszervező személyiségként. Ebben az évben a Két akarat című kötetével elnyerte a Horváth Péter Irodalmi Ösztöndíjat, amelyet a legtehetségesebb pályakezdők kaphatnak meg.
Herczeg András
”Már most sok hasznos dolgot sikerült beépíteni…”
Lezárult az első fejezet a Debreceni Futballegyetem életében, hiszen Maurizio Viscidi személyében az utolsó sportszakember is megtartotta előadását, elmondta labdarúgással kapcsolatos elképzeléseit a hazai futballtársadalomnak. A kilenc héten át tartó programsorozatról, a labdarúgás és a Debreceni Egyetem kapcsolatáról a Debreceni Labdarúgó Akadémia ügyvezető igazgatóját, a DVSC-t Bajnokok Ligája csoportkörbe repítő Herczeg Andrást kérdeztük.
Rúzsa Magdi
„Highway to Heaven”
Brains
„Szívesen lemennénk bulizni a közönséghez”
A Brains, az egyik legnépszerűbb zenekar ma Magyarországon, nincs olyan rendezvény, ahol néhány perc alatt ne varázsolnának fergeteges – megőrülős -partyhangulatot. Nem volt ez másképp a Debrecenben sem. A koncert előtt a zenekar frontemberével, MC Columboval, valamint dobosával, Ujj Zoltánnal beszélgettünk, és megtudhattuk többek között azt, hogy miért sikerült emlékezetesre a Campus Fesztivál és hogyan is kezdődött az együttműködés a Halott Pénzzel.
Grecsó Krisztián
„Nem lehet megjósolni, kiből mi lesz”
A Debreceni Irodalmi Napok keretein belül illusztris vendéget köszönthettünk az egyetemen október 20-án, Grecsó Krisztián személyében, ez alkalomból készítettem vele interjút, amiből többek közt az is kiderül, hogyan fogadta és kezelte a pályája során elé gördülő akadályokat.
Ferenczi Csilla
A DE-Alumni Díj 2015 nyertese
Kurzusok, gyakorlat, diplomamunka, karrier – mindez egy csomagban. A Debreceni Egyetem Alumni Központja idén alapított kitüntetésével azt a szervezetet kereste, mely az egyetemmel szoros tudományos és szakmai kapcsolatot ápolva támogatja annak céljait és kiemelt foglalkoztatónak bizonyul az itt végzett hallgatók számára. Az elismerésről, illetve a két intézmény együttműködéséről Ferenczi Csilla, a TEVA PR menedzsere nyilatkozott.
Wellhello
#elnokiugy
A Wellhello – Fluor Tomi és Diaz közös projektje – jött, látott és győzött. A lovardás bulin biztosan (délben már elfogyott az összes jegy), de ez az állítás az eddigi pályafutásukra is igaz lehet. Sajnos még mindig nem tudjuk, hogy „hány szerelmet bír még el a rakpart”, de azt igen, hogy az irónia egy tablet, két koktél pedig negyvenhétezer. Az interjúból az is kiderül, hogy milyen szerepet játszott Jean-Claude Van Damme és Kozsó az Elnöki ügy történetében.
Ács Dani
„Nem vagyok egy György Péter…”
Viszont annál inkább Ács Dani, amikor az ő nevét kimondom, a velem egykorú egyetemi hallgató pontosan tudja, hogy a 444 újságírójára és videóbloggerére gondolok. Mindenki ismeri az ask.fm-ről és a magyar rapháborúról készült videó sorozatait, vagy személyes kedvencemet, a 4-es metró bemutatásáról készült videót, Ács Bencével.
Nagy Gergő Zoltán
Brutális kémia
Nagy Gergő Zoltán, a DE Szerves Kémiai Tanszékének doktorjelöltje, az Auro-Science Consulting Kft. területi képviselője, a Spektrum csatorna Brutális Kémia című televíziós műsor főszereplője, műsorvezetője. A négy részből álló sorozatban látványos kémiai kísérleteket mutatnak be, ezzel demonstrálva azt, hogy a kémia nem csupán látványos, hanem érdekes is.
Ürögdi Ábel Middlemist Red
Zajos gitárok, gerjedő riffek
A jobb híján neo-pszichedelikusnak titulált Middlemist Red nem csak azzal tűnik ki a hazai popmezőnyből, hogy egy különleges virágról nevezték el magukat. Az egyre több elismerést begyűjtő kvartett tagjai szemtelenül fiatalok, energikusak, egyszerre kellően nyersek és artisztikusak. Az énekes, gitáros Nóvé Soma, a gitáros Papp Dávid, a basszusgitáros Deli Soma és a dobos Ürögdi Ábel alkotta csapatból az utóbbi válaszolt kérdéseinkre.
Juhász Laci
„Nagyon sokat számít a mentalitás”
Juhász Laci, vagy ahogy többen ismeritek DJ Juhász Laci, már számtalan Campus Partyn bizonyította, hogy lehet újra és újra nagyon jó bulikat csinálni. Ebből az interjúban azonban megtudhatjátok azt is, hogy hogyan került erre a pályára, mit csinál, amikor nem zenél, milyen feladatokat látott el a nyár legnagyobb hazai fesztiváljain és hogy is volt az, amikor Snoop Doggal Xboxozott…
Prof. dr. Séllei Nóra
Egy autentikus női hang avagy új látásmód, új világkép
Dr. Séllei Nóra, a Debreceni Egyetem Brit Kultúra Tanszékének egyetemi tanára, nagydoktori disszertációját 2013. április 10-én védte meg a Magyar Tudományos Akadémián. Témája: ,,Kulturális (ön)reflexivitás Virginia Woolf harmincas évekbeli regényeiben,” melyben – Magyarországon az elsők között – a feminista irodalomelmélet szemszögéből értelmez szövegeket. Kutatási és oktatási területe a 19-20. század irodalma, az angol nyelvű, elsősorban brit írónők munkássága, az angol modernizmus, a feminista irodalomelmélet és -kritika. Öt monográfiát, több szerkesztett kötetet, közel száz tanulmányt és recenziót publikált külföldön és Magyarországon. Számos szépirodalmi fordítása is megjelent.
   1 2 3 4 5 6 7 8 9 ...  
CAMPUS PONT - SZOLGÁLTATÁSOK
Bejelentkezés
Hét Szépe
Érdekel a hét szépe fotózás: Jelentkezz!
Még több kép!
Facebook
Facebook
Eseménynaptár
Hamarosan lesznek ajánlott rendezvények!
Keresés
Hirdetés
Videó
2013. 03. 27.
2013. 03. 20.
2013. 03. 07.
2013. 02. 27.
Hirdetés
Blog TOP5
1. Művészet és dizájn: bátran, szabadon, innovatívan Ha kíváncsi vagy a modern XXI. század legötletesebb alkotásaira és innovatív megoldásaira, kövesd figyelemmel a manzardcafe kreatív blogját!
2. Tippek olvasáshoz Ha nem vagy tisztában vele, hogy melyek napjaink bestsellerei, vagy csak egy kedvencedről szeretnél kritikát olvasni, látogasd meg az ajánlott oldalt.
3. Karácsonyfa bicikliből Azt hiszed, a karácsonyfa csak feldíszített fenyő vagy műfenyő lehet? Felejtsd el! Ez elavult sablon, ma már bicikliből is lehet karácsonyfát építeni.
4. A kávé újratöltve Lassan újra itt a vizsgaidőszak, ennek pedig egyik szinte elengedhetetlen kelléke a kávé. De vajon mi is ez az ital, hogyan készül, honnan származik és hogyan került hozzánk?
5. Minden idők egyik kampánya Most semmiképpen sem egy olcsó, hatékony digitális PR vagy webkettes megoldásról lesz szó, ellenben egy zseniális ötlet kiváló megvalósításáról.