Interjú
Somlai Tamás
2017. március 1.
„Debrecenben szeretnék tervezni”
A Debreceni Egyetem sportszervező szakos hallgatója, Somlai Tamás az egyetem mellett profi vízilabdázó, jelenleg a Debreceni Vízilabda Sportegyesület (DVSE) élvonalbeli csapatát erősíti. Interjúnkban a fiatal sportoló megosztotta velünk jövőbeni terveit és arról is beszámolt hogyan tudja összeegyeztetni a sportot a tanulással.
 
  – Amikor a továbbtanulásomról döntöttem jelentős szerepet játszott a választásomban, hogy egy sporttal kapcsolatos területen szeretnék elhelyezkedni a későbbiekben. Gyerekkoromtól kezdve versenyszerűen sportolok, évek óta élvonalbeli csapatokban játszok, de harminc éves korom után szeretném abbahagyni az aktív sportot. Természetesen utána sem szeretnék elszakadni a vízilabdától, akár edzőként is el tudnám magam képzelni. Az előző csapatomnál, Miskolcon már besegítettem a gyerekek tréningjein, van edzői végzettségem, viszont akár azt is el tudnám képzelni, hogy háttérmunkát végzek egy csapatnál. Erre szerintem tökéletes a sportszervező szak, hogy elsajátítsam az alapokat – fogalmazott Somlai Tamás. – Persze nehéz összeegyeztetni a tanulmányokat az élsporttal, az edzéseim pont egybeesnek az óráimmal, ezért csak ritkán tudok bejárni az egyetemre. Nagy segítséget jelent a Mentorprogram, hiszen kapok magam mellé egy tutort a csoporttársaim közül, illetve egy mentort, valamint egyéni tanrendem van. Még azzal kell megbarátkoznom, hogy csak jegyzetekből tudok készülni a zárthelyikre és a vizsgákra.
 A DVSE balkezes játékosa a 2012/13-as szezonban már megfordult a debreceni együttesnél, és most rövid kitérő után igazolt vissza a cívisvárosba. Döntésének körülményeiről is beszámolt.
  – Elsőként a csapat előző edzője, Varga Tamás keresett meg az ajánlattal, aztán történt egy kis változás az edző személyében. Ettől függetlenül tovább folytattam a tárgyalást a klubbal a csapatkapitányunkon, Kállay Márkon keresztül. Lényegében még nem tudtam a megállapodáskor, hogy kinek az irányítása alatt játszom majd, nyilván felmerültek már lehetőségek az edző személyét illetően, és a legvalószínűbbnek Komlósi Péter tűnt.
Amikor korábban itt játszottam nagyon megtetszett a város és a közeg, szerintem sok lehetősége van a profi sportolóknak a karrierjük építésére. A jelenlegi edzőnk, Komlósi Péter személye szintén sokat segített a végső elhatározásban. 2012-ben még együtt játszottunk a DVSE-nél, már akkor nagyon jó viszonyba kerültünk, így éreztem, hogy jó helyem lesz itt – mondta Somlai Tamás, aki egy átalakult csapattal kezdett neki a szezonnak. – A csapat néhány tagját már ismertem, hiszen voltak, akik már 2012-ben itt játszottak, ám akadtak olyanok is, akikkel csak látásból ismertük egymást. Szerintem a szezont megelőző alapozás nagyon jól sikerült mind erőnléti szempontból, mind olyan tekintetben, hogy összeszokott a gárdánk. Fiatalos csapatunk van, az edzések miatt sok időt töltünk együtt az uszodában, de a tréningek után is szívesen vagyunk együtt, beülünk ebédelni valahová, illetve ha időnk engedi csapatösszetartó programokat szervezünk, nemrégiben például közösen grilleztünk – fogalmazott a Miskolcról visszaigazolt pólós, aki a csapat terveibe is beavatott minket. – Két nyolcas csoportra – A és B csoport – osztották az OB I mezőnyét, mindkét csoport első négy helyezettje jut tovább a felsőházi rájátszásba, a két csoport 5-8. helyezettjei az alsóházban folytatják a bajnokságot. A szezon elején azt tűztük ki célul, hogy mindenképpen a felsőházba kerülünk. Személy szerint hosszabb távra tervezek Debrecenben, nagyon szeretem a várost, a tanulmányaim is idekötnek, úgyhogy legalább az egyetemi éveim végéig szeretnék megragadni itt – fejezte be a beszélgetést Tomi.

- Vona Lilla -
CAMPUS PONT - SZOLGÁLTATÁSOK
Bejelentkezés
Hét Szépe
Érdekel a hét szépe fotózás: Jelentkezz!
Még több kép!
Facebook
Facebook
Eseménynaptár
Hamarosan lesznek ajánlott rendezvények!
Keresés
Videó
2013. 03. 27.
2013. 03. 20.
2013. 03. 07.
2013. 02. 27.
Hirdetés
Blog TOP5
1. Művészet és dizájn: bátran, szabadon, innovatívan Ha kíváncsi vagy a modern XXI. század legötletesebb alkotásaira és innovatív megoldásaira, kövesd figyelemmel a manzardcafe kreatív blogját!
2. Tippek olvasáshoz Ha nem vagy tisztában vele, hogy melyek napjaink bestsellerei, vagy csak egy kedvencedről szeretnél kritikát olvasni, látogasd meg az ajánlott oldalt.
3. Karácsonyfa bicikliből Azt hiszed, a karácsonyfa csak feldíszített fenyő vagy műfenyő lehet? Felejtsd el! Ez elavult sablon, ma már bicikliből is lehet karácsonyfát építeni.
4. A kávé újratöltve Lassan újra itt a vizsgaidőszak, ennek pedig egyik szinte elengedhetetlen kelléke a kávé. De vajon mi is ez az ital, hogyan készül, honnan származik és hogyan került hozzánk?
5. Minden idők egyik kampánya Most semmiképpen sem egy olcsó, hatékony digitális PR vagy webkettes megoldásról lesz szó, ellenben egy zseniális ötlet kiváló megvalósításáról.