Interjú
Anima Sound System
2011. augusztus 3.
Játékként fogjuk fel a zenélést
A Campus Fesztivál T-Mobile Teraszán tarolt az Anima Sound System a péntek esti órákban. Az együttes 15 éves fennállása óta számos stílus- és tagváltáson esett át, mindez azonban mit sem csorbított a hírnevükön és sikerükön. A hazai elektronikus zene élvonalában elhelyezkedő csapat énekesnőjével, Prieger Fannival beszélgettem a fellépésük után:
 Nagy sikereket értetek el a világ számos pontján. Mennyi munka van e mögött?
  Nyilvánvalóan meg kell csinálnunk egy lemezt, ezek közül a legutóbbi (Tedd a napfényt be a számba) tavaly nyáron jelent meg. Rengeteget próbálunk, ha koncert előtt állunk, akkor hetente két-három alkalommal. Újpesten bérelünk egy helyet, ahol a próbáink minden percét élvezzük, játékként, és nem kényszermunkaként fogjuk fel.
 Ki a dalaitok szerzője?
  Édesapám, Prieger Zsolt, illetve Németh Gergő. De a zenekarból többen is beleszólnak, van rá eset, hogy a többiek is kiegészítik a dalok szövegeit egy-két gondolattal.
 Az idő folyamán nagyon gyakran alakult át a csapat felállása, összetétele. Mi ennek az oka? Kik a csapat mostani tagjai?
  Talán egy idő után ezek az emberek mást akartak csinálni, másra vágytak. A legfontosabb ok, hogy önállóan akartak tovább dolgozni, kibújva a csapat keretei alól. A mostani tagjaink Rozmán Zoltán dobos, Gergácz Gábor gitáros, Németh Gergő basszusgitáros, Horváth Zoltán a szintetizátornál foglal helyet, és jómagam Prieger Fanni az énekesnő.
 A stílusváltások is gyakoriak a zenétekben. A közönség nem értékeli ezt negatívan?
  Minden bizonnyal vannak olyan emberek, akik ezért elfordultak a csapatunktól, de ugyanakkor rengeteg új rajongó csatlakozott hozzánk. Nem érzékeljük ezt a koncerteken, nincs a közönségünk terén létszámcsökkenés. Emellett rengeteg pozitív kritikát is kapunk a rajongók részéről. A közönségünk zömében a fiatalabb korosztályból tevődik össze, a 18-30 közöttiek látogatják leginkább a koncertjeinket.
 Milyen volt az elején a stílusotok és milyen irányba változott ez meg napjainkra?
  A kezdetek kezdetén több stílust ötvözött a csapat a dalaiban, leginkább a dubot és a reggiet, majd idővel a népdalt. Most a nyolcvanas évek diszkója, illetve az elektronikus zene a meghatározó jegyei az ASS stílusának. Úgy vélem, hogy egy csapat életében szükség van a folyamatos változásra.
 Melyik a legemlékezetesebb koncertetek, élményetek?
  Nagy öröm volt számunkra, hogy tavaly a Balaton Sound nagyszínpadán játszhattunk, de a legemlékezetesebb a londoni fellépésünk. Hihetetlen élmény, hogy az emberek velünk együtt énekelték a számainkat. Arra számítottam, hogy a közönség 10-20 százaléka lesz csupán magyar nemzetiségű, de tévedtem, ugyanis körülbelül a 80-90 százalékuk volt az. Nagyon megható volt, szinte sírtam.
 Mi a tervetek a jövőre nézve?
  A nyár folyamán nagyon sok koncertünk van még, például megyünk Szlovákiába, Paksra, a Sziget Fesztiválon is fellépünk majd. A nyár leginkább a fesztiválok időszaka, szeptember-október környékén pedig „csend van”.
 Hogy érzed magad egyetlen nőként a csapatban?
  Nagyon jól, imádom, hogy fiúkkal vagyok körülvéve. Nem vagyok elkényeztetve, megkapom a kritikát és a beszólásokat a fiúk részéről, de ezzel nincs semmi baj. A korkülönbségek ellenére sincsenek köztünk konfliktusok, imádjuk egymást a csapatunk tagjaival.

- Turucz Renáta -
CAMPUS PONT - SZOLGÁLTATÁSOK
Bejelentkezés
Hét Szépe
Érdekel a hét szépe fotózás: Jelentkezz!
Még több kép!
Facebook
Facebook
Eseménynaptár
Hamarosan lesznek ajánlott rendezvények!
Keresés
Videó
2013. 03. 27.
2013. 03. 20.
2013. 03. 07.
2013. 02. 27.
Blog TOP5
1. Művészet és dizájn: bátran, szabadon, innovatívan Ha kíváncsi vagy a modern XXI. század legötletesebb alkotásaira és innovatív megoldásaira, kövesd figyelemmel a manzardcafe kreatív blogját!
2. Tippek olvasáshoz Ha nem vagy tisztában vele, hogy melyek napjaink bestsellerei, vagy csak egy kedvencedről szeretnél kritikát olvasni, látogasd meg az ajánlott oldalt.
3. Karácsonyfa bicikliből Azt hiszed, a karácsonyfa csak feldíszített fenyő vagy műfenyő lehet? Felejtsd el! Ez elavult sablon, ma már bicikliből is lehet karácsonyfát építeni.
4. A kávé újratöltve Lassan újra itt a vizsgaidőszak, ennek pedig egyik szinte elengedhetetlen kelléke a kávé. De vajon mi is ez az ital, hogyan készül, honnan származik és hogyan került hozzánk?
5. Minden idők egyik kampánya Most semmiképpen sem egy olcsó, hatékony digitális PR vagy webkettes megoldásról lesz szó, ellenben egy zseniális ötlet kiváló megvalósításáról.