Interjú
Mystery Gang
2011. július 28.
Már a csajok terén is nyugodt életet élünk.
A Mystery Gang Rockabilly Trio 1998-ban alakult, sikerük és hírnevük azóta is töretlen. Rajongótáboruknak a Campus Fesztiválon sem okozott csalódást a három muskétás (Egri Péter, Singer és Tamási László). Már gyermekkorukban magukba szívták a rock and roll igazi ízét, ami azóta is életük alakító tényezője és nem csak külsőségekben nyilvánul meg hanem életstílust is jelent számukra. Fellépésük előtt volt szerencsém néhány percet beszélgetni az együttes tagjaival:
 Megalakulásotok idején hogyan esett a választás a rockabilly stílusra?
  Gyerekkorunk óta barátok vagyunk, és körülbelül ugyanannyi ideje zenélünk már együtt. Fogalmazhatunk úgy, hogy ez egy kamaszkori szerelem volt nálunk, egy zenei műfajba szerettünk bele. Kicsi korunk óta ennek a stílusnak a megszállottjai vagyunk. Eszünkbe sem jutott annak idején, hogy játsszunk hip-hopot vagy metált, esetleg rockot. Nem is mi találtuk meg a műfajt, hanem ő talált ránk.
 Miért pont ezt a nevet választottátok?
  Egy dal az alapja, az 1920-as évek egyik nagy slágere, a Mystery Train, vagyis a Misztikus vonat. Ez volt az első olyan dal, amit feketék és fehérek egyaránt játszottak. Egy képzeletbeli hidat képzett a két csoport zenéje és kultúrája között, annak ellenére, hogy az említett korszakban igen nehéz szegregációs problémákkal küzdöttek. Egyesek szerint ez volt az első rockabilly dal. Innen jött az ötlet, innen jött a Mystery Gang.
 Egy-egy külföldi fellépésetek után (Milánó, New York, London) milyen érzés a hazai közönségnek koncertet adni?
  Koncertezni mindig, mindenhol fantasztikus dolog. Hazajönni természetesen nagyon jó, de az itthoni állapotok kiábrándítóak a külföldiekhez képest. Egy gyönyörű magyar főváros vár ránk, azonban míg a repülőtérről (ami szintén borzasztó) eljutunk odáig, az útviszonyok miatt elég sok kínt él át az ember.
 Milyen összetételű a közönségetek?
  Az elmúlt évek tapasztalatai szerint inkább fiatalabb lányok a rajongóink, de természetesen fiúk is és különböző korosztályok is hallgatják a dalainkat és vesznek részt a koncertjeinken. Épp a Quimby együttes egyik tagja jegyezte meg nem rég, hogy nagyon mázlisták vagyunk, hiszen hihetetlen szép lányok járnak a koncertjeinkre (széles mosoly az arcokon).
 Péter, te a filmiparban is kipróbáltad magad. Mennyire áll hozzád közel ez a világ?
  Egyszerűen imádom, egy gyerekkori álmom vált valóra azzal, hogy a Made in Hungária című filmben eljátszhattam Brenner, az orgazda szerepét. A karaktere nagyon közel állt hozzám, így hitelesen tudtam alakítani a rám ruházott szerepet. De máshol, más szerepekben is el tudom képzelni magam, úgy a színházak színpadán, mint egy filmben. Bízom benne, hogy folytatása is lesz, ugyanis ha igazak a hírek, akkor el fog készülni a második rész is. És itt elárulok egy titkot, a Made in Hungária 2-ben nem csak én, hanem az egész Mystery Gang szerepelni fog. Az egész csapathoz közel áll a színház és a film világa. Nem rég a Művészetek Palotájában mutattuk be az első zenés darabunkat (Buddy Holly emlékkoncert), amit a tavalyi Campus Fesztiválon is volt szerencsénk előadni A közeljövőben is fogunk - ehhez hasonló - nagyszerű dolgokat véghezvinni, amiket majd megörökítünk, és utána soha többé nem játsszuk újra. Ganxsta Zolee-val is készítünk közös számokat, amelyek nagyon nagyot fognak robbanni.
 Ennyi év alatt gyakran alakult ki köztetek konfliktus?
  Mindenhol vannak kisebb konfliktusok, de az elmúlt évek során egyre jobban összecsiszolódtunk. Az idő általában szétfeszíti a kapcsolatokat, nálunk azonban épp az ellenkezője történt meg. Singerrel több mint húsz éve vagyunk barátok. Olyanok voltunk, mint két macska a forró bádog tetőn, akik várták a harmadik haverjukat, és nem hitték el, hogy ennyire süt rájuk a nap.
 Mit értünk ma rock and roll alatt? Ugyanazt jelenti, mint a nyolcvanas években?
  Erre a legjobb választ a közönségünk alapmagja, vagyis a 16-22 év közötti lányok tudnák megadni. Lehet, hogy most sokan csalódni fognak bennünk, de már nem úgy működnek a dolgok, mint a kezdetekkor. Eltűntek a koncertek utáni nagy bulizások és berugások, a piából és a drogokból egyedül a nők maradtak nekünk, de már a csajok terén is nyugodt életet élünk.

- Turucz Renáta -
CAMPUS PONT - SZOLGÁLTATÁSOK
Bejelentkezés
Hét Szépe
Érdekel a hét szépe fotózás: Jelentkezz!
Még több kép!
Facebook
Facebook
Eseménynaptár
Hamarosan lesznek ajánlott rendezvények!
Keresés
Videó
2013. 03. 27.
2013. 03. 20.
2013. 03. 07.
2013. 02. 27.
Blog TOP5
1. Művészet és dizájn: bátran, szabadon, innovatívan Ha kíváncsi vagy a modern XXI. század legötletesebb alkotásaira és innovatív megoldásaira, kövesd figyelemmel a manzardcafe kreatív blogját!
2. Tippek olvasáshoz Ha nem vagy tisztában vele, hogy melyek napjaink bestsellerei, vagy csak egy kedvencedről szeretnél kritikát olvasni, látogasd meg az ajánlott oldalt.
3. Karácsonyfa bicikliből Azt hiszed, a karácsonyfa csak feldíszített fenyő vagy műfenyő lehet? Felejtsd el! Ez elavult sablon, ma már bicikliből is lehet karácsonyfát építeni.
4. A kávé újratöltve Lassan újra itt a vizsgaidőszak, ennek pedig egyik szinte elengedhetetlen kelléke a kávé. De vajon mi is ez az ital, hogyan készül, honnan származik és hogyan került hozzánk?
5. Minden idők egyik kampánya Most semmiképpen sem egy olcsó, hatékony digitális PR vagy webkettes megoldásról lesz szó, ellenben egy zseniális ötlet kiváló megvalósításáról.