Interjú
Julia Carpenter
2011. július 22.
A zene által lett teljes az életem
Julia Carpenter (azaz Ács Júlia) a Campus Fesztiválon sem okozott csalódást a bulizni vágyóknak. A teniszezőből lett lemezlovas minden alkalommal száz százalékos teljesítményt nyújt, lendületes, hihetetlen energia árad belőle. A színpadról lelépve azonban egy bájos, barátságos, de két lábbal a földön járó lánnyal beszélgethettem:
 Hogy lesz profi teniszezőből világhírű dj?
  Húsz éves koromban egy deréksérülés miatt abba kellett hagynom a teniszezést. Ezután kezdtem el diszkókba járni, első látásra és hallásra szerelem volt, állandóan csak a dj-pultot tudtam nézni. Korábban is megfogalmazódott már bennem, hogy a zenével szeretnék foglalkozni, csak nem tudtam, hogy milyen területen, milyen irányba induljak el. 2005-ben azonban elhatároztam, hogy hova tovább, és beiratkoztam egy dj-suliba.
 A teniszezést végleg feladtad?
  Igen. Már nem is hiányzik, nagyon ritkán hobbiszinten szoktam még teniszezni. A zene által lett teljes az életem, maximálisan erre szeretnék koncentrálni.
 Éreztél valaha is hátrányt a nemed miatt a szakmában?
  Abban a formában, ahogyan én nőként diszkózom – értem ezalatt, hogy nem veszem le a ruháimat, nem fotózkodom – úgy gondolom, hogy kicsit nehezebb. Ugyanannyit kell dolgoznom, mint egy férfi lemezlovasnak. Extrának számít még ma is, hogy egy csaj áll a dj-pult mögött, de amennyi hátránya van, annyi előnye is. Rengeteg előítélettel találkozom, nem csak a közönség részéről, de a szakmán belül is.
 És előnyt a külsőd miatt?
  Nem tartom magam egy bombanőnek, de ez nem azt jelenti, hogy nem vagyok elégedett önmagammal. Egyszerűen nem emelek ki semmit magamból, egy egyszerű pólóban és farmerben szeretek dolgozni. Ez a fajta női diszkózás, amit én képviselek, azért jó, mert nem osztom meg nemek szerint a közönséget.
 Mikor történt meg az igazi áttörés?
  Magánjellegű okok miatt két évre abba kellet hagynom a diszkózást, majd 2009-ben – teljesen függetlenül, új névvel – újrakezdtem. A saját elképzeléseimmel, gondolkodásmódommal, makacsságommal együtt újra belevágtam, és azóta folyamatosan ível felfelé a karrierem.
 A „rock house”-t szokták a te stílusodként beazonosítani. Melyik áll hozzád közelebb?
  House zenét játszom, de mellette még belefér minden alkalommal egy-két rock-feldolgozás is, néhány remix, amelyben megcsendül a Nirvana vagy az AC/DC. Egyre kevesebb a rock a zenéimben, de nem tudok úgy a dj pult mögött állni, hogy ne játsszak le néhány ilyen műfajú számot is. Nekem is és a közönségemnek is szüksége van rá.
 Amikor a dj-pult mögött állsz, hatalmas energia árad belőled. Mi által teszel erre szert?
  Nem tudom (nevet). Idefele úton is ásítottam, fáradt voltam, de amikor beállok a pult mögé, megszűnik minden, csak a keverő, csak a zene létezik számomra. Bevallom, a fesztiválok legnagyobb rajongója vagyok, ha tehetném, csak fesztiválokon játszanék, a hét minden napján, teljes erővel. Imádom ezt csinálni, és ebből fakad az energiám, ezt érzi a közönség is.
 Milyen világhírű lemezlovasokkal találkoztál már? Milyen hatással vannak a munkádra?
  A house szféráját képviselők közül legtöbbjükkel már játszottam együtt (Laidback Luck, Fedde le Grand, Bingo Players, Funkermann). Inspirálóak, leginkább a technikai tudásuk, a hozzáállásuk. Maximálisan felnézek rájuk, főleg azokra, akiknek a stílusa hasonló az enyémhez.
 Ritka az olyan dj, aki a bulik alatt nem beszél a mikrofonba, miközben a zenéit keveri. Te azonban nem szoktál. Miért?
  Nincs mit mondanom. Mindent, amit szeretnék, elmondom a zenémmel, a testbeszédemmel. Soha életemben nem szóltam bele a mikrofonba, és nem is fogok. Ez már elvi kérdés számomra.
 Meddig tervezed még, hogy lemezlovasként szórakoztatod a közönséged?
  Tíz évet szeretnék még élni, és mind a tíz évet szeretném végigzenélni. Nem tervezek, örülök annak, hogy most azt csinálhatom, amit a legjobban szeretek, a diszkózást.

- Turucz Renáta -
CAMPUS PONT - SZOLGÁLTATÁSOK
Bejelentkezés
Hét Szépe
Érdekel a hét szépe fotózás: Jelentkezz!
Még több kép!
Facebook
Facebook
Eseménynaptár
Hamarosan lesznek ajánlott rendezvények!
Keresés
Videó
2013. 03. 27.
2013. 03. 20.
2013. 03. 07.
2013. 02. 27.
Blog TOP5
1. Művészet és dizájn: bátran, szabadon, innovatívan Ha kíváncsi vagy a modern XXI. század legötletesebb alkotásaira és innovatív megoldásaira, kövesd figyelemmel a manzardcafe kreatív blogját!
2. Tippek olvasáshoz Ha nem vagy tisztában vele, hogy melyek napjaink bestsellerei, vagy csak egy kedvencedről szeretnél kritikát olvasni, látogasd meg az ajánlott oldalt.
3. Karácsonyfa bicikliből Azt hiszed, a karácsonyfa csak feldíszített fenyő vagy műfenyő lehet? Felejtsd el! Ez elavult sablon, ma már bicikliből is lehet karácsonyfát építeni.
4. A kávé újratöltve Lassan újra itt a vizsgaidőszak, ennek pedig egyik szinte elengedhetetlen kelléke a kávé. De vajon mi is ez az ital, hogyan készül, honnan származik és hogyan került hozzánk?
5. Minden idők egyik kampánya Most semmiképpen sem egy olcsó, hatékony digitális PR vagy webkettes megoldásról lesz szó, ellenben egy zseniális ötlet kiváló megvalósításáról.