Élménybeszámoló
Tavasz, Remények, Szakhetek
2013. május 16.
Április végén mindig felpezsdül az amúgy is mindig mozgalmas egyetemi élet.

 

A Kossuth Kollégiumoknál a TEK Szakhetet, az Agrártudományi Centrumban Sárgulási-, az OEC-en pedig Medikus Hetet rendeztek. Jó programokban nem volt hiány és most nem csak az esti fergeteges koncertekre, bulikra gondolok, hanem a napközbeni szabadidő eltöltési lehetőségekre, programokra.

 
 
 
A kavalkádból mindenki kiválaszthatta a számára megfelelő kikapcsolódási formát. 
Kangoo Jump óra, RealitáSOCK Futball Kupa, DÖFI sátor, Tűzzsonglőr show, Bölcsész Futás, Radics Tamás előadása. Csak néhány lehetőség a nyitó napról. A Kolis Szakhét keretein belül a délelőtt folyamán malacsütésen is részt vehettek a kollégisták, este pedig már a Kossuth Kollégiumoknál található sörsátorba gyűlt össze minden TEK-es hallgató. Janklovics Péter nevettetett, Majka és Curtis, Andro, Juhász Laci pedig megalapozták a hangulatot az elkövetkezendő napokra. Majka és Curtis a TEK-es fellépése után, már sietett is tovább, hiszen a medikus hallgatóknak is koncertet adtak az este során. A DETEKtor TV-nek adott interjúból az is kiderült, hogy azért szeretnek Debrecenbe jönni, mert ahogy Majka fogalmazott, Debrecen egy „igazi világváros” és akárhányszor megfogadják, hogy nem jönnek ide többet, mindig hívják őket. Ezt valószínű senki nem bánja, és bár az költői túlzás, hogy Debrecen egy világváros, de az talán ténynek tekinthető, hogy nagyon jó itt egyetemistának lenni.
 
A keddi nap sem telt unalmasan. Élő társasjáték, RealitáSOCK Kosárlabda Kupa, RealitáSOCK KocsmaViadal. A délután egyik különleges programja pedig a Bölcsész Tehetségkutató volt. Közel húsz produkciót láthattak a sörsátorban a nézők. Főleg zenés, énekes produkciókkal léptek a színpadra a bölcsész hallgatók, de volt slam poetry és hip-hop is. A zsűrinek nehéz dolga volt a legjobb produkciók kiválasztása során, mert minden előadásnak meg volt a maga szépsége és mindegyik előadó törekedett a legjobb teljesítményre. Végül a következőképp alakult a verseny: 1. helyezett – Radics Péter, 2. helyezett – Varga Máté és zenekara (Adele Park), 3. helyezett – Szűcs Soma és zenekara, közönség díj - Szabó-Zsoldos Balázs és Szabó Nándor, Egyetemi Élet különdíj (egy dobozos Kőbányai) - Asbóth Balázs. A tehetségkutató „házi gazdája” Rekop György volt, aki már műsorvezetés közben is igazi stand up-osként viselkedett, mindenki nagy örömére. Pár órával később Hősökre, majd Brainsre tomboltak a hallgatók. Kicsit mindenki úgy érezhette, mintha valamelyik nyári fesztiválon szórakozna gondtalanul…
 
Szerdán már egyre kevesebben jelentek meg a délelőtti órákon. Persze az is lehet, hogy az Állásbörzén töltötték az idejüket a hallgatók, de valószínűbbnek gondolom, hogy a TEK Szakhét záró estéjére gyűjtötték az energiát, vagy valamelyik délutáni programra, például számháborúra, Koli Túrára, RealitáSOCK Erőemelő versenyre. Akik szellemi megmérettetésre vágytak, részt vehettek RealitáSOCK Poker Open, RealitáSOCK Közéleti Kvíz vetélkedőjén. Este azonban ismét a zenekaroké és énekeseké volt a főszerep. A mindig jó kedélyű Vis Maior zenekar után az Animals Cannibals lépett színpadra. A srácok a DETEKtor TV-n keresztül a következőket üzeni az egyetemistáknak: „Tessék sokat tanulni, vigyázzatok az alkohollal, mértékkel igyatok, csak annyit amennyi a boltban van és mindenki vigyázzon a másikra és magára is!” – Kell ennél jobb útravaló?! A kannibálok után a Kozmix volt a házban, pontosabban a sörsátorban. Lányi Lala, aki jelenleg szintén egyetemre jár, elmondta, jó látni, hogy itt Debrecenben egy külön kis városrész van az egyetemistáknak fenntartva, szinte külön infrastruktúrával, mert így a hallgatók igazán otthon érezhetik magukat és ők is mindig szívesen jönnek ide. A Kozmix után Dj Olasz Gábor pörgette a lemezeket egészen hajnalig, mondhatni reggelig, amíg a villanyokat fel nem kapcsolták és haza nem küldték pihenni a bulizókat, akiknek még másnap volt lehetőségük egy kellemes hangulatú bölcsész főzésen befejezni a TEK Szakhetet és megbeszélni az eseményeket. Rotyogtak a (bab)gulyások, főttek a slambucok, fogyott a fröccs, szállt a füst, olykor felharsant egy-egy nevetés. Ha le kellene írni, hogy milyen egy idilli egyetemi főzés, valószínű hasonlóképp ábrázolnám. Akinek még sok energiája maradt délután 6 órától meghallgathatta Vujity Tvrtko Pokoli történetek - Angyali történetek című előadását, amelyen megismerhették a hallgatók a világ legmulatságosabb diktatúráját, Csernobil valóságát, Fekete- Afrika misztikumát, Észak- Korea hétpecsétes titkait.
 
Ez a pár nap, valamikor a gólyatáboros pillanatokat, bulikat juttatta eszembe, máskor pedig a nyári fesztiválok hangulatát. Sajnos az egyik már, a másik még nem esedékes, hiszen előttünk van egy zh-kal, beadandók sokaságával teli időszak, nem beszélve a vizsgaidőszakról, de mindenképp jobb érzés úgy neki vágni ezeknek a kihívásoknak, hogy előtte eleget szórakoztunk, kibuliztuk magunkat és egy élményekben gazdag, tartalmas szemesztert tudhatunk magunk mögött. 
 
Agrár- és Gazdálkodástudományok Centrumának hallgatói sem unatkoztak április 21-27. között. A hagyományokhoz híven idén is Sárgulási héttel köszöntötték a tavaszt és a közelgő szemeszter végét. A programok között volt főzés a kollégium előtti téren, retro és karaoke party, Stand Up Comedy, éjszakai túra az Agrár Campus területén, malacsütés és cigányzene és az elmaradhatatlan táncos-zenés felvonulás, amellyel a várostól és az egyetemtől búcsúztak a végzősök. A hetet a szombati Sárgulási Bál zárta, amelyen együtt mulattak a diákok és tanáraik.
 
A Medikus héten is zajlott az élet. A koncertek, előadók terén voltak átfedések a TEK Szakhét programjaival, így minden bizonnyal ott sem lehetett panasz a hangulatra. Majka, Kozmix, Vis Maior és Paddy And The Rats – amely megbízható információforrásom szerint igazi ugrálós, tombolós koncert volt. Napközben pedig zumbázhattak a hallgatók, vagy részt vehettek tanár-diák kosármeccsen, bort kóstolhattak, a pénteki záró programon pedig International Food Day „napon”. 
 
Ez a pár nap, az egyetemisták ünnepe volt. Ki lehetett használni a reggeli szemináriumokon a megmaradt hiányzásokat (legalábbis az előre gondolkodók, jobb esetben belekalkulálták a féléves menetrendbe ezt a pár napot). Mindenki megtalálhatta a számára érdekes, értékes programot és ez valószínű sokak számára mást-mást jelentett, de mindenki jól érezhette magát a közelgő megmérettetések előtt.
CAMPUS PONT - SZOLGÁLTATÁSOK
Bejelentkezés
Hét Szépe
Érdekel a hét szépe fotózás: Jelentkezz!
Még több kép!
Facebook
Facebook
Eseménynaptár
Hamarosan lesznek ajánlott rendezvények!
Keresés
Videó
2013. 03. 27.
2013. 03. 20.
2013. 03. 07.
2013. 02. 27.
Hirdetés
Blog TOP5
1. Művészet és dizájn: bátran, szabadon, innovatívan Ha kíváncsi vagy a modern XXI. század legötletesebb alkotásaira és innovatív megoldásaira, kövesd figyelemmel a manzardcafe kreatív blogját!
2. Tippek olvasáshoz Ha nem vagy tisztában vele, hogy melyek napjaink bestsellerei, vagy csak egy kedvencedről szeretnél kritikát olvasni, látogasd meg az ajánlott oldalt.
3. Karácsonyfa bicikliből Azt hiszed, a karácsonyfa csak feldíszített fenyő vagy műfenyő lehet? Felejtsd el! Ez elavult sablon, ma már bicikliből is lehet karácsonyfát építeni.
4. A kávé újratöltve Lassan újra itt a vizsgaidőszak, ennek pedig egyik szinte elengedhetetlen kelléke a kávé. De vajon mi is ez az ital, hogyan készül, honnan származik és hogyan került hozzánk?
5. Minden idők egyik kampánya Most semmiképpen sem egy olcsó, hatékony digitális PR vagy webkettes megoldásról lesz szó, ellenben egy zseniális ötlet kiváló megvalósításáról.